Vezi noutățile din domeniul topografiei!

Aici vei afla cele mai recente știri din domeniul topografiei și al geodeziei și vei descoperi proiectele noastre.

Oportunitatea atragerii fondurilor europene în județul Arad, provocare sau dificultate?

Fondurile europene reprezintă o șansă bună pentru fiecare comunitate din România să își dezvolte infrastructura edilitară, socială sau educațională. României îi sunt alocate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 [POR], aproximativ 8.5 miliarde de euro, din care 1.5 miliarde reprezintă contribuția României în cadrul acestui program.

Citește mai departe

10 situații în care ai nevoie de un topograf

Unii sunt de părere că topografii sunt cei care fac doar măsurători de teren, alții că sunt cei care se ocupă de actele pentru intabulare. Topografii sunt persoanele care își desfășoară activitatea atât pe teren, făcând măsurători, cât și la birou, analizând datele măsurate și întocmind hărți și planuri. Îți oferim 10 cazuri în care poți apela la ajutorul unui topograf:

1. Când cumperi sau vinzi o proprietate
Te afli în postura de a achiziționa un teren sau poate vrei să vinzi unul. Topograful îți poate oferi o serie de informații utile care să te ajute să iei cele mai bune decizii. Un plan de amplasament, o încadrare în zonă, o serie de măsurători la fața locul pot face diferența și te pot informa corect asupra situației reale din teren.

Citește mai departe

Care este importanța topografiei?

Topografia este o ramură a geodeziei („împărțirea pământului”) și se ocupă în principal cu efectuarea măsurătorilor unor suprafețe de teren, unități cadastrale sau forme de relief. Pe lângă aceasta, realizează studiul metodelor de măsurat și analiza instrumentelor utilizate. Scopul? Efectuarea hărților și a planurilor topografice.

Măsurătorile topografice sunt necesare întocmirii diverselor tipuri de proiecte. Se realizează măsurători în cazul construcțiilor civile – pentru ridicarea unei case sau a unui bloc, pentru intabulare, măsurători topografice în cazul construcțiilor industriale sau de infrastructură. După măsurarea pe teren se pot realiza releveele – schițe în care sunt reprezentate la scară elementele construcției.

La o scară mai largă, lucrările de topografie sunt utile chiar și în agricultură pentru organizarea teritoriului și ameliorarea suprafețelor, în industria hidroenergetică pentru determinarea poziționării barajelor, în industria extractivă sau pentru căile de comunicație.

În concluzie, topografia este o știință completă și complexă, de care depinde bunăstarea construcțiilor, organizarea teritorială și industria hidroenergetică. Aceasta se aplică într-o multitudine de contexte, având un impact important asupra desfășurării vieții de zi cu zi.

Ai nevoie de un studiu topografic?

Realizăm totul de la A la Z. Executăm măsurători de precizie înaltă, analize tehnice detaliate și oferim soluții optime în rezolvarea cât mai eficientă și rapidă a lucrărilor tale.

Contactează-ne